Đumbir mljeveni

Već od: 0,48  (3,62 kn)

Gomoljasta biljka iz porodice ljiljana, čija pikantna i oštra aroma daje specifičan okus jelima. Đumbir se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini preko 3000 godina jer sadrži spojeve gingerole koji imaju protuupalno i analgetsko djelovanje. Zbog svog pozitivnog djelovanja, na našim podnebljima, često se koristi kao sastojak napitaka ili pak u izradi kolača poput medenjaka.

U zapadnoj kuhinji je tradicionalno upotrebljavan u slanoj i slatkoj kuhinji, a najčešće se koristi u izradi azijskih i indijskih jela.
Đumbir
Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi celera.

Opis

ĐUMBIR MLJEVENI

Đumbir je gomoljasta biljka iz porodice ljiljana, čija pikantna i oštra aroma daje specifičan okus jelima. Đumbir se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini preko 3000 godina jer sadrži spojeve gingerole koji imaju protuupalno i analgetsko djelovanje. Zbog svog pozitivnog djelovanja, na našim podnebljima, često se koristi kao sastojak napitaka ili pak u izradi kolača poput medenjaka.

– Idealno za pripremu: U zapadnoj kuhinji je tradicionalno upotrebljavan u slanoj i slatkoj kuhinji, a najčešće se koristi u izradi azijskih i indijskih jela.

– Sastojci: Đumbir

– Obavijesti i alergeni: Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi celera.

Možda će vas i ovo zanimati