Klinčić cijeli

Već od: 1,24  (9,34 kn)

Klinčić je neizostavan začin pri kuhanju vina i spravljanju kompota, odličan začin brojnim slasticama, posebno začinjenim keksima i slatkom kruhu. Ukusan dodatak juhama od graška i kuhanom mesu. Dovoljna je mala količina da bi se postigla aroma samog klinčića.

Cijeli klinčić se koristi u pripremi jela od mesa, ribe, divljači, kompota, kuhanog vina, punča i svima dobro poznatoj dalmatinskoj pašticadi.
Cijeli klinčić
Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi celera.

Opis

Začin klinčić je zapravo osušeni cvjetni pup drveta karanfilovca koje se uzgaja u tropskim zemljama. Domovina karanfilovca su Molučki otoci, a kako uspijeva samo u tropskoj morskoj klimi, danas se uzgaja u zemljama poput Indonezije, Tanzanije i na nekim otocima poput Madagaskara.

Upotrebljava se kao začin u mesnim jelima kao i začin u kuhanom vinu. Također se upotrebljava u proizvodnji parfema.

Možda će vas i ovo zanimati