Mak nadjev

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 13,83 HRK ( 1,84 EUR )

1,83  (13,79 kn) 1,74  (13,11 kn)

Mak dolazi iz porodice makovki, s preko 100 poznatih vrsta, od kojih su najpoznatiji vrtni ili opijumski mak. Mak se najčešće koristi u pripremi kolača i peciva, ali i slanim jelima može dati novi okus. Najpoznatije su slastice s makom od tradicionalne makovnjače, bučnice, bregovske pite do mak kocki i torti.

Makovnjače, bregovske pite, mak kocki, kolač crna ruža i drugi.
Mak mljeveni, šećer, kukuruzni škrob, sirutka u prahu, limunska kiselina, aroma vanilije I limuna.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi orašastih plodova, sezama i mlijeka

Opis

MAK NADJEV

Mak dolazi iz porodice makovki, s preko 100 poznatih vrsta, od kojih su najpoznatiji vrtni ili opijumski mak. Mak se najčešće koristi u pripremi kolača i peciva, ali i slanim jelima može dati novi okus. Najpoznatije su slastice s makom od tradicionalne makovnjače, bučnice, bregovske pite do mak kocki i torti.

Upute za pripremu: Nadjev preliti s 80 ml toplog mlijeka, ohlađenim nadjevom premazati dizano tijesto te po želji dodati Šafram suho grožđe i cimet. Premazano dizano tijesto zarolati u štrucu, staviti u lim prethodno prekriven papirom za pečenje i premazan otopljenim maslacem. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pečenu makovnjaču posuti sa Šafram mljevenim šećerom. Dobar tek!

– Idealno za pripremu: Makovnjače, bregovske pite, mak kocki, kolač crna ruža i drugi.

– Sastojci: Mak mljeveni, šećer, kukuruzni škrob, sirutka u prahu, limunska kiselina, aroma vanilije I limuna.

– Obavijesti i alergeni: Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi orašastih plodova, sezama i mlijeka

Možda će vas i ovo zanimati