Opis
MAK NADJEV
Mak dolazi iz porodice makovki, s preko 100 poznatih vrsta, od kojih su najpoznatiji vrtni ili opijumski mak. Mak se najčešće koristi u pripremi kolača i peciva, ali i slanim jelima može dati novi okus. Najpoznatije su slastice s makom od tradicionalne makovnjače, bučnice, bregovske pite do mak kocki i torti.
Upute za pripremu: Nadjev preliti s 80 ml toplog mlijeka, ohlađenim nadjevom premazati dizano tijesto te po želji dodati Šafram suho grožđe i cimet. Premazano dizano tijesto zarolati u štrucu, staviti u lim prethodno prekriven papirom za pečenje i premazan otopljenim maslacem. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pečenu makovnjaču posuti sa Šafram mljevenim šećerom. Dobar tek!
– Idealno za pripremu: Makovnjače, bregovske pite, mak kocki, kolač crna ruža i drugi.
– Sastojci: Mak mljeveni, šećer, kukuruzni škrob, sirutka u prahu, limunska kiselina, aroma vanilije I limuna.
– Obavijesti i alergeni: Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi orašastih plodova, sezama i mlijeka