Opis
MAK PLAVI MLJEVENI
Mak plavi mljeveni je prehrambeni proizvod za izradu kolača, torti te ostalih slastica. Osim slatkog okusa, mak je zdrava i nutritivno vrijedna namirnica. Iako se najprije koristio u medicinske svrhe zbog svojih umirujućih svojstava, danas se najčešće upotrebljava u kuhinji, za izradu pekarskih proizvoda i kolača.
Upute za pripremu: Izraditi 100 g margarina dodajući postepeno 200 g Šaframovog šećera u prahu, 1 Šaframov vanilin šećer, 3 jaja, sok od 1/2 limuna i 200 g Šaframovog mljevenog maka. Zatim 200 g brašna s 1 Šaframovim praškom za pecivo dodajte naizmjenično s 125 ml mlijeka. Peći na temperaturi 200 stupnjeva oko 30 minuta. Ohlađeni kolač prerezati, namazati s marmeladom i preliti s glazurom (100 g Šafram šećera u prahu, 3 žlice limunovog soka). Dobar tek!
– Idealno za pripremu: Makovnjače, bregovske pite, mak kocki, kolač crna ruža i drugi.
– Sastojci: Mak
– Obavijesti i alergeni: Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi oraha, lješnjaka, badema, sezama i mlijeka