Opis
ORAH NADJEV
Orasi su okrugli plodovi istoimenog stabla, odnosno sjemenke bogate nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. Najčešće se koristi pri pripremi kolača i torti.
Upute za pripremu: Nadjev preliti s 80 ml toplog mlijeka, ohlađenim nadjevom premazati dizano tijesto te po želji dodati Šafram suho grožđe i cimet. Premazano dizano tijesto zarolati u štrucu, staviti u lim prethodno prekriven papirom za pečenje i premazan otopljenim maslacem. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pečenu orahnjaču u posuti sa Šafram mljevenim šećerom. Dobar tek!
– Idealno za pripremu: Mesnih jela, umaka, salata, preljeva, kao i tradicionalnih kolača poput orahnjače, orah kocki, kilerica i druge.
– Sastojci: Orah mljeveni, kukuruzni škrob, sirutka u prahu, sojino brašno, limunska kiselina, aroma vanilije i limuna.
– Obavijesti i alergeni: Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi oraha, lješnjaka, badema, sezama i mlijeka.