Riža paraboiled

2,41  (18,16 kn)

Parboiled riža zbog postupka prerade vrućom vodom ili parom, koji se izvodi prije ljuštenja rižinih zrna, ima jantarnu boju i višu prehrambenu vrijednost od bijele riže. Promjene u škrobu koje se zbivaju u procesu parboliranja uzrokuju da se riža ne raskuha. Zbog toga je kuhari odabiru kod priprema jela s rižom, gdje hrana mora izgledom biti posebno privlačna. Kuha se 12-15 minuta.

Idealna za pripremu brojnih kombinacija jela poput glavnog jela, priloga, povrća, salate ili pak deserta.
Riža
Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi sezama.

Opis

RIŽA PARABOILED

Parboiled riža zbog postupka prerade vrućom vodom ili parom, koji se izvodi prije ljuštenja rižinih zrna, ima jantarnu boju i višu prehrambenu vrijednost od bijele riže. Promjene u škrobu koje se zbivaju u procesu parboliranja uzrokuju da se riža ne raskuha. Zbog toga je kuhari odabiru kod priprema jela s rižom, gdje hrana mora izgledom biti posebno privlačna. Kuha se 12-15 minuta.

Upute za pripremu: Prije kuhanja rižu oprati u hladnoj vodi i otkloniti moguće fizičke nečistoće.

– Idealno za pripremu: Idealna za pripremu brojnih kombinacija jela poput glavnog jela, priloga, povrća, salate ili pak deserta.

– Sastojci: Riža

– Obavijesti i alergeni: Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Mogući tragovi sezama.

Možda će vas i ovo zanimati